Uber aktualizuje aplikaci, sledovat cestující po vystoupení už nebude | E15.cz

Uber aktualizuje aplikaci, sledovat cestující po vystoupení už nebude

3. září 2017 • 15:29

Společnost Uber to poslední dobou nemá lehké. Poté, co horko těžko vyhrála soudní spor o samotnou existenci musí nyní náležitě upravit své podmínky ochrany soukromí uživatelů. Ve snaze opravit si pošramocenou reputaci mezi zákazníky totiž bude muset odstranit jeden z kritizovaných prvků své služby.

 

Uber doteď mohl sledovat pohyb zákazníků až 5 minut poté, co dokončili jízdu a vystoupili z auta. Po aktualizaci, která má být oficiálně oznámena v úterý příští týden, by tento neduh měl být odstraněn. Uživatelé budou moci sdílet polohu pouze při používání aplikaci, tedy během jízdy.

Tato aktualizace nemá nic společného se změnou vedení, což potvrdil Joe Sullivan, šéf bezpečnosti Uberu v rozhovoru pro Reuters.

Uber mění firemní kulturu. Jeho nový šéf chce  společnost dostat na burzu

Společnost se dříve ohrazovala tím, že potřebuje sbírat data a hlídat zákazníky i po jízdě čistě z hlediska bezpečnosti uživatelů. Toto rozhodnutí však narazilo na vlnu nevole ze strany zákazníků a bylo tedy jen otázkou času, než se aplikace dočká kýžené aktualizace a změn.

Aktualizace jako první dorazí na telefony s operačním systémem iOS, uživatelé Androida se dočkají později.

Více zpráv ze světa technologií najdete na ŽIVĚ.CZ >>>

Autor: Daniel Pánek - Živě.cz
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!