Polské maso z Lidlu v sobě mělo bakterie salmonelózy

Polské maso z Lidlu v sobě mělo bakterie salmonelózy
9. května 2016 • 14:59
Obchodní řetězec Lidl prodával vepřové mleté maso, které bylo kontaminováno salmonelou. Zjistila to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). V tržní síti už ale výrobek není. Maso bylo původem z Polska.

SZPI kontaminaci masa salmonelou zjistila u potraviny Čerstvá porce - Vepřové mleté maso 100% v půlkilovém balení 500g. Výrobcem byla polská společnost Hamburger Pini Sp. z o.o. Potravina byla v distribuční síti společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Její trvanlivost byla do konce dubna a v tržní síti se už nenachází.

„SZPI nicméně důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mohou mít uvedenou šarži potraviny ve zmraženém stavu doma, aby ji nekonzumovali,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Bakterie způsobují onemocnění zvané salmonelóza, které se projevuje střevními potížemi, průjmy a zvracením. Nebezpečné je pro starší lidi a děti, které se hůře vyrovnávají s rychlou ztrátou tekutin.

Autor: ČTK
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!