Máslo bylo nedoceněné, říká farmářka ze slovensko-českého pomezí. Podívejte se, jak se tradičně stlouká | E15.cz

Máslo bylo nedoceněné, říká farmářka ze slovensko-českého pomezí. Podívejte se, jak se tradičně stlouká

720p360p

Daniel Novák

Máslo se nevyrábí jen v průmyslových mlékárnách, ale sem tam lze nalézt i místa, kde se stále dělá po domácku. V máselnici z mléka od krávy z chléva na dvoře.

Jedním z regionů, kde se máslo vyrábí v tradičním duchu, jsou Kysuce, slovenská lokalita na dohled od hranic s Českou republikou.

Podívejte se na video, jak tam máslo vzniká pod rukami místní farmářky jako před staletími.

 

Na Poloninách se zastavil čas. Prohlédněte si, jak se teď žije na někdejším území Československa
Potraviny táhnou růst cen. Ty meziročně stouply o 2,7 procenta

 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!